Over Manon

Geboren en getogen Hagenees met 
 passie voor medezeggenschap!

Ruim 25 jaar ervaring en kennis met medezeggenschap

Vanaf mijn jonge werkjaren was ik al betrokken bij OR-werk en heb ik veel meegemaakt op dit gebied. Een secretariaat voeren is voor mij gesneden koek, dit heb ik de afgelopen 20 jaar in diverse vormen gedaan. Mijn kennis rondom het professioneel ondersteunen van OR’s heb ik in de afgelopen 12 jaar uitgebreid door het werken voor OR’s van groot tot klein en in verschillende organisaties. Ook heb ik drie leergangen voor ambtelijk secretaris OR gevolgd en meerdere opleidingen rondom faciliteren van groepen.

Wie is Manon

Geboren en getogen in Den Haag woon ik met mijn man Henk en kinderen Peter en Mendy in Leidschenveen. In mijn vrije tijd rijd ik graag motor, fiets ik zoveel mogelijk, zing ik en sport ik fanatiek. Mijn werkende leven begon in de kraamzorg waar ik met veel plezier en passie jonge gezinnen en beginnende collega’s heb begeleid in de omgang met de nieuwe gezinssituatie. Na ongeveer tien jaar ben ik op kantoor gaan werken en bleek ik als snel de ‘verzorgende’ medewerker op kantoor. De functie van officemanager en later van secretaresse was mij op het lijf geschreven en heb ik mezelf met liefde aangeleerd. Door mijn aanhoudende behoefte om de medezeggenschap te ondersteunen kon ik in 2009 starten bij een OR van TNO. Sindsdien doe ik niks liever dan OR’s ondersteunen bij hun belangrijke taak. Ik hou van gedoe en veranderingen. Hiermee zeg ik niet dat ik dat makkelijk vind, het stimuleert en motiveert mij om met plezier mijn werk te doen.

Mijn passie

WOR Artikel 2: …… in het belang van het goed functioneren van de onderneming in al haar doelstellingen!

Als bestuurder van een organisatie moet je een verandering doorvoeren met (misschien wel nare) gevolgen voor je medewerkers. Natúúrlijk vraag je dan aan die medewerkers hoe zij daarin staan en wat zij jou willen meegeven bij dit besluit… Welkom in mijn ideale wereld: de bestuurder vraagt advies omdat hij dit wil en niet omdat het in de WOR of de WMS staat. Mijn passie is om aan deze ideale wereld mijn steentje bij te dragen.

Oprechte interesse! Ik ben oprecht geïnteresseerd in mijn medemens en probeer daarmee anderen te stimuleren dit ook te zijn. Mensen kunnen bijzondere ideeën en opvattingen hebben die je een andere kijk geven op bepaalde onderwerpen.

Creatief!
Mijn aanpak staat bekend als speels en ongedwongen. Vanuit een creatieve kijk op mijn werk zorg ik dat het werk van de OR/(G)MR leuk blijft en we enthousiast blijven. 

Respect! 

Alle stemmen worden gehoord. Zowel de stem van stille OR-leden als die van de bestuurder, iedereen is even belangrijk en dat komt tot uiting tijdens mijn gevraagde maar ook ongevraagde respectvolle bemoeienis.

Confronterend! 
Met deze competenties en mijn tactvolle sociale vaardigheden kan ik in alle openheid zaken bespreken en ga ik met vertrouwen confrontaties aan.

Heb jij mij nodig ?

Ik ondersteun en train OR’s, (G)MR’s en bestuurders om de medezeggenschap te organiseren.